10 טיפים לשליטה בנשירת השיער
03-5403368

מידע

כתבות

10 טיפים לשליטה בנשירת השיער


מאת מאיה זיידנר, אסיסטנטית במרכז וטרינרי רמת השרון


אחד המטרדים הגדולים ביותר העומדים בפני בעלי חיות המחמד הוא שיער לא רצוי בבית. כמעט כל כלב וחתול – ללא קשר לגיל או גזע – משיר שיער. לחלק מהגזעים יש יותר שיער או שכבת שיער תחתונה עבה יותר ומשירים כמויות גדולות יותר, אך כמעט לכל הכלבים והחתולים תהיה נשירת שיער. אין באפשרותנו לעצור את נשירת השיער, אך אנו יכולים לעזור להפחית את כמות השיער הרופף ולסלקו ביעילות, כך שימנע בעיה בבית שלנו.


בעלי חיים משירים שיער על מנת להיפתר משיער ישן, פגום או משיער עודף. הם מגדלים שכבת שיער עבה בחורף על מנת לעזור לבודד את עצמם מהקור, ובהגיע הקיץ, אותו שיער נוסף נושר. כמו כן, לשיער תהיה נטייה לנשור יותר גם כאשר הוא פגום, שבור או אם עורם מגורה כתוצאה מאלרגיה.


ניתן לשמור על עורם ושיערם בריא ובכך ולהמעיט בכמות הנשירה בדרכים הבאות:


1.הברישו את בעל החיים שלכם! באופן קבוע, אפילו יומי. הברשה זו הדרך הטובה ביותר בה ניתן לשמור על הבית ללא שיער. הברשה גם תוביל לפרווה רכה ונקייה יותר.


2. האכילו במזון מזין ובריא. פעמים רבות הפרווה מהווה השקפה של ההזנה אותה מקבל הכלב/החתול. האכילו במזון עשיר ואיכותי, בעל מקורות חלבון טובים למערכת העיכול.


3. כסו רהיטים ומושבי רכב. רהיטים הם מגנט לשיער בעלי החיים, והסרתם מהם יכולה להיות משימה מייגעת. אם אתם מרשים לבעלי החיים לשבת על הספות או המיטות, יהיה חכם להשקיע בכיסויים עבורם. כרבולית יכולה לשמור על הרהיטים נראים (ומריחים) טוב יותר, ותהפוך את הבית למזמין יותר עבור אורחים. גם קניית כיסוי למושבי הרכב תהיה השקעה נבונה ומומלצת מאוד.


4.  טיפול באלרגיות ופרעושים. אלרגיה ופרעושים גורמים לגירוד, וגירוד מעודד נשירת שיער. מומלץ לעשות טיפול מונע נגד פרעושים באופן שוטף (גם בחורף, כיוון שבחורף הישראלי החמים הפרעושים אינם נמים). במקרה ומופיע גרד למרות הטיפול נגד פרעושים, מומלץ להגיע לבדיקה וטרינרית, לאבחן את גורם הגירוד ולהפסיקו. אם קיימת אלרגיה מאובחנת, יש לעקוב אחר הסימנים שלה ולתת טיפול להקלה בהתאם להמלצת הוטרינר.


5. שאבו לעיתים תכופות. התמידו בשאיבת הבית. שאיבה היא הדרך הטובה ביותר לשמירת הבית נקי משיערות.


6. רחצו את הכלב שלכם מידיי פעם. כלב נקי יהיה בעל פרווה בריאה יותר. דאגו להשתמש בשמפו המיועד לשימוש בכלבים, שלא ייבש את עורם.


7. הגיעו לבדיקות רפואיות כדרך קבע. מחלות רבות עלולות להשפיע על העור ו/או פרוות בעל החיים. בדיקות קבועות אצל הוטרינר יעזרו לאבחן בעיות רפואיות מוקדם יותר, ובהתאם - הטיפול יהיה יעיל יותר.


8. השתמשו במברשת שיער מתאימה. מברשות עדינות, מברשות בעלות תער,  מברשת כפפת יד וכו'... בעלות פונקציות ספציפיות לכל אחת ואחת, ועובדות טוב יותר על סוגים שונים של פרווה אליהם הן מעוצבות. רוב בעלי החיים יזדקקו ליותר מסוג אחד של מברשת בכדי להסיר את כל השיער המת.

 

9. הסירו שיער מריפוד הרהיטים מוקדם ככול האפשר. שיער שנשר לאחרונה קל יותר לאיסוף, לפני שעושה את דרכו אל תוך בד הריפוד. רולר לניקוי שיער הינו הכלי היעיל ביותר להסרת שיער זה.


זכרו כי שגרת הברשה וטיפוח הינם חלק חשוב מהטיפול היומי בחיית המחמד שלכם. אם תקדישו תשומת לב לתזונה ותעקבו אחר הטיפים שניתנו לעיל, תוכלו להפחית באופן משמעותי את כמות השיער בביתכם, על הריהטים ובמכונית שלכם.