מאת: ד"ר דורון נרי ד"ר אפרת בהר
לקראת החורף שכבר קר, אנו רואים יותר ויותר מקרים של היפותרמיה .
חשיפה לסביבה קרה או רטובה עלולה לעיתים קרובות להוביל לירידה חמורה בטמפ' הגוף ואף למוות.
כאשר טמפ' הגוף של חיות מחמד צונחת מתחת ל34.4 מעלות צ' , יכולתו של הגוף לייצר חום ע"י רעד נפגעת ואף אובדת לחלוטין.
וטרינר רמת השרון, הרצליה
כאשר הטמפ' ממשיכה לרדת ישנה ירידה בקצב הלב ותפוקתו , פגיעה בתפקוד הכליות וירידה בלחץ הדם . כמו כן נגרמת ירידה בחילוף החומרים במרבית רקמות הגוף .
טמפ' הגוף הנמדדת הינה הגורם המרכזי בהערכת מצבה של החיה שנפגעה. מעל 36 מעלות צ' החיה לרוב איננה בסכנת חיים , והטיפול כולל חימום ע"י שמיכות . כאשר טמפ' הגוף נמוכה יותר יש לחמם באופן יותר אינטנסיבי , לדוגמא באמצעות מנורת חימום, שמיכה מיוחדת, עירוי נוזלים מחומם ועוד. אם החיה רטובה יש לייבש אותה .
תהליך החימום צריך להיות הדרגתי ותחת השגחה כיון שחיות אלו חשופות מאוד לכוויות כתוצאה מחימום . יש לזכור שירידה בחום הגוף יכולה לנבוע גם ממצבים פתולוגיים שונים (מחלות ) ובמקרים אלו יש להמשיך בבירור רפואי.
מניעה - גורים צעירים , חיות זקנות או חולות וחיות קטנות רגישות יותר לפגיעות קור. יש לדאוג למקום יבש וחמים מוגן מרוחות, גשם והצפה . מומלץ להניח מס' שמיכות בהן החיה תוכל להתכרבל באם ניתן , מומלץ לשכן את חיית המחמד בבית במהלך החורף, במיוחד בימים בהם ציפיות טמפ' קיצוניות . לחיות עם פרווה קצרה או מבנה רזה מומלץ לקנות להם מעיל או סוודר לימים קרים ורטובים באם יש ליבשם בטיולים ומקומות קרים כמו הר חרמון , שוב מומלץ להלבישם במעיל . אם החיה נרטבת בשם , יש ליבשה היטב. כמו כן מומלץ לא לספר כלבים אחרי אמצע נובמבר .
ראשון - חמישי בוקר 11:00 - 9:00
ראשון - חמישי אחה"צ 20:00 - 16:00
שישי וערבי חג 13:00 - 9:00
רח' יעקב כהן 21
רמת השרון