תוקפנות בכלבים
03-5403368

מידע

כתבות

תוקפנות בכלבים

מאת: הגר ספיבק - מנהלת המרפאה

אם אי פעם ננשכת ע"י כלב, אתה בטח לא לבד! יותר מ2% מהאנשים בארה"ב ננשכים מדי שנה (מדובר על כמות של 4.3 מיליון אנשים). אבל מה הגורם המרכזי לתוקפנות של הכלב ואיך הבעלים צריך להתנהג לגביי התנהגות זו?

 

וטרינר רמת השרון

וטרינר הרצליה

 

תוקפנות אצל כלבים נגרמת לרוב כתוצאה מאיום או פחד, ומופנית כלפיי בעל חיים אחר או בן אנוש. ההתנהגות התוקפנית מלווה בריור, חשיפת שיניים וזנב מושפל בין הרגליים, שיער סמור ועוד.


חשוב לזכור שתוקפנות לאו דווקא נובעת מחינוך לא נכון של הבעלים. לעיתים הגורם עשוי להיות היסטוריה של התעללות, קרבות כלבים, כלב שהיה עזוב ברחובות והיה צריך לשרוד לבדו או כלב שחי רוב חייו בכלוב או במכלאה.
לא פעם התנהגות אגרסיבית יכולה להיות  מדומיננטיות זכרית.

 

אם ברצונכם לדעת מדוע הכלב הוא אגרסיבי, ראשית יש לנסות וללמוד מהי ההיסטוריה של הכלב. כמו כן, יש לקחת את הכלב לוטרינר, על מנת לשלול בעיה רפואית - כאב חד, למשל, עשוי לגרום לכלב לנשוך בכל פעם שנוגעים בו.במידה והכלב בריא, והגעתם למסקנה כי הבעיה היא אכן התנהגותית, בקשו מהוטרינר שיפנה אתכם למאלף מומחה להתנהגות כלבים. 
מומחה להתנהגות כלבים הוא לרוב מאלף בעל ניסיון רב ובעל שם.
בפגישה הראשונה שואל המאלף מספר שאלות לגבי האגרסיביות של הכלב, כגון:

 

  • מתי הבחנתם בפעם הראשונה בהתנהגות האגרסיבית?
  • מתי זה קורה?
  • האם זה מופנה כלפיי מישהו ספציפי?
  • האם היו שינויים במשפחה או בבית?

 

כמו כן, במקרים רבים ניתן למצוא קשר ברור בין כלב לא מסורס לתוקפנות, ולכן מומלץ להתייעץ עם הוטרינר על נושא הסירוס.במקרים בהם כלו כל הקיצים, ניתן להיעזר בנוסף לטיפול ההתנהגותי גם טיפול תרופתי. 
גם במקרים בהם הטיפול הוכרז כהצלחה, עדיין יש להיזהר ולהיות אחראים – לדאוג לשים מחסום בעת טיול, לא להשאירו לבד בסביבת ילדים קטנים, לא לשחרר אותו מהרצועה בגינה הציבורית, ולא להשאיר אותו לבד בקרבת אנשים זרים.

 

זיכרו כי בכל מקרה של תקיפה, האחריות על הכלב היא על הבעלים בלבד!

 

וטרינר רמת השרון

וטרינר הרצליה