ניפוץ מיתוסים על חתולים
03-5403368

ניפוץ מיתוסים על חתולים

ניפוץ מיתוסים על חתולים

מאת: מיכל ליבסון, טכנאית בכירה, מרכז וטרינרי רמת השרון

 


ישנם הרבה מיתוסים, סיפורים ובדיות הסובבים חתולים. אנשים נהגו להאמין שחתול מסוגל לשאוב את נשמתו של תינוק. נהוג להאמין שאתה חסר מזל אם חתול שחור נקרה בדרכך. חלק מהמיתוסים על חתולים לא מזיקים ואף מעניינים, אך אמונה באמונות תפלות מסוימות עלולה לסכן את החתול שלכם. הינה כמה הפרכות של מיתוסים שונים על חתולים, כדי שתוכלו להבין טוב יותר את החתול ולתת לו טיפול אופטימלי.

 


חתולים תמיד נוחתים על הרגלים

 


לחתולים יש עמוד שדרה גמיש במיוחד. הם יכולים ללקק את הגב שלהם, להסתובב באוויר, ולהשתחל למקומות מוזרים בקלות יחסית. לחתולים יש גם 'רפלקס מתקן' (רפלקס שכאשר הגוף נמצא בתנוחה לא נכונה, הראש מיד חוזר למקום וכך גם הגוף). חתולים מפתחים רפלקס זה בגיל 4 חודשים. דבר זה מאפשר להם לסובב את פלג הגוף העליון לנטות לכיוון מטה כשהם מרגישים שהם נופלים. למרות שרפלקס זה מאפשר לחתולים לנחות על הרגליים, הוא לא בטוח במאה אחוז. גם כאשר הם נוחתים על הרגליים, הם יכולים להיפצע מנפילה. שמרו על בטיחות החתול שלכם והרחיקו אותו מחלונות גבוהים ומרפסות.

 


חלב טוב לחתולים

 


האכלת החתול שלכם באוכל איכותי ומאוזן יתן לו את כל הויטמינים והמינרלים שגופו צריך. חלב אינו חיוני לתזונה של חתולכם. למעשה, לרב החתולים הבוגרים אין את האנזים שנחוץ לעיכול לקטוז, סוג הסוכר שנמצא בחלב. לכן לתת חלב לחתול שלכם עלול לגרום לכאבי בטן ושלשולים.

 

 

חתולים וכלבים לא יכולים להיות חברים

 


גידול כלבים וחתולים יחד הוא בהחלט אפשרי. למרות זאת, חיבור כלב אנרגטי וקופצני עם חתול חששן איננו מומלץ. כדי לגרום לחיות המחמד שלכם להסתדר בינהם כדאי להתאים בין האופי שלהם. ניתן להיעזר במאלף כדי להרגיל את הכלב לחתול, ולתת לחתול מספיק מרחב כדי להתחבא מהכלב אם הוא מפחד. אם אתם מביאים כלב לחתול או חתול לכלב בפעם הראשונה, הפגישו בינהם בהדרגה כשאתם בסביבה ולעולם אל תשאירו אותם לבד יחד אם אינכם בטוחים איך יתנהגו כשאתם לא נמצאים.

 


חתולים צריכים זמן בחוץ כדי להיות מאושרים

 


למרות שחתולים שמרו על אינסטינקטים פראיים יותר מאשר כלבים, הם יכולים להיות שמחים ומאושרים כאשר הם חיים רק בתוך הבית. הדעה הרווחת היא ששמירת החתול רק בתוך הבית היא הדרך הטובה ביותר לשמור עליו מסכנות.

 


חתולים החיים רק בתוך הבית לא צריכים חיסונים

 


אפילו אם אתם לא נותנים לחתול שלכם לצאת החוצה, הוא יצטרך חיסונים. חיסונים שנתיים מגנים על החתול שלכם מרב המחלות הכי נפוצות אצל חתולים. אם הוא בורח החוצה בכל זאת ושוהה ברחוב, החיסונים יגנו עליו מפני מחלות. בארץ ישנה כמות בלתי מבוטלת של חתולי רחוב ולכן המחלות מאוד נפוצות בקרבם. אתם אף עלולים שלא במודע להביא איתכם את המחלות הביתה בנעליים ובבגדים שלכם, או על הכלבים והחתולים של השכנים שלכם שכן יוצאים החוצה.

 


לא צריך לסרק/לטפח את החתול

 

 

חתולים מבלים הרבה זמן בטיפוח הפרווה שלהם בעצמם. ישנם החושבים שמתוך כך אין צורך לסרק ולטפח את החתול שלהם. סירוק החתול שלכם עוזר למנוע כדורי שיער שהוא עלול לבלוע שעשויים לגרום להקאות, וקשרים ורסטות שמאוד מציקים לחתול ואף עשויים לגרום לגירוי בעור. גזירת ציפרניים בחתולים ביתיים מומלצת, בעיקר אם הם לא משחיזים אותם מספיק על עמודי גירוד וכו' וגם כדי לוודא שהן לא גדלות לתוך הבשר של האצבע. צחצוח שיניים אצל חתולים (אם החתול נוח ונותן) גם מומלץ. ניתן גם רק למרוח משחת שיניים ייעודית לחיות מחמד על החניכיים כדי לשמר מצב קיים. בכל מקרה אם אתם מרגישים שלחתול יש ריח רע מהפה או מתקשה לאכול כדאי ללכת לבדיקה אצל הווטרינר.

 


חתולים יכולים להשאר לבד כשאתם נוסעים

 


כאשר אתם נוסעים לטיול, אתם ודאי דואגים לכלב לפנסיון או מישהו שיבוא לפחות שלוש פעמים ביום לטייל איתו ולהאכיל אותו. לעולם לא תחשבו להשאיר אותו בבית לבד יותר מ10 שעות ארוכות. אתם עשויים לחשוב שהחתול העצמאי שלכם יכול לדאוג לעצמו. ישנם אנשים המשאירים את החתול שלהם לבד עם אוכל ומים וללא השגחה למשך שבוע ולפעמים יותר. דבר זה עלול להיות מסוכן שכן חתולים גם עלולים לחלות ולהיות במצוקה כלשהיא בכל עת. צריך לבוא לבקר אותם לפחות כל 24 שעות. גם החיות הכי עצמאיות זקוקות לזמן משחק ותשומת לב. החתול שלכם יהיה מאוד עצוב ללא מגע אוהב מצידכם או מצד מטפל.

 


חתול זו חיית מחמד שקל לגדל ולא מצריכה אחריות

 


ישנם החושבים שלא צריך לעשות הרבה כדי לדאוג לחתול בריא ושמח. לדאוג לחתול זו עבודה חשובה. צריך לדאוג לארגז חול נקי תמיד, לדאוג למים ואוכל טריים, וכמובן לתת לו אהבה ותשומת לב. למרות שאולי החתול שלכם נראה לכם אדיש, הוא עדיין צריך את החיבה והאהבה שלכם. שחקו איתו ולטפו אותו כי כולנו זקוקים למעט אהבה ותשומת לב.

 

לשאלות ותהיות נוספות אתם מוזמנים להתקשר אלינו, מרכז וטרינרי רמת השרון והרצליה בהנהלת ד"ר דורון נרי, 03-5403368