מעבר דירה עם חיות מחמד - טיפים ודרכי התמודדות
03-5403368

מידע

כתבות

מעבר דירה עם חיות מחמד - טיפים ודרכי התמודדות

הרגע מגיע, יום מעבר הדירה מתקרב. חודשים התכוננו וארזנו, הזמנו הובלה והכנו את הספונג'ה לבית החדש.. איזו התרגשות! מצד שני, יחד עם ההתרגשות גם תמיד מתלווה המון מתח ולחץ. מישהו מאחר, משהו נשבר בקופסא, יש כתם מסתורי על הספה ויש חור בקיר ששכחנו לטייח. ואם אנחנו חווים את כל הסטרס הזה בכזו עוצמה – מה הכלב שלנו מרגיש?


מאת: קריסטין סלובידקר, אסיסטנטית במרכז וטרינרי רמת- השרון

 

כאמור, מעבר דירה יכול להביא להרבה מתח, כמו גם בימים שלפני ואחרי.  בעוד שאנחנו מרגישים אותו בדרכינו, כדאי לפעמים לעצור ולחשוב איך אנו משפיעים על הכלב שלנו שעבורו, ביום בהיר אחד הכל משתנה פתאום. סביבת המגורים חדשה, הריחות חדשים, וכמובן ישנם גם רעשים ובלאגן.

כמו כל בני האדם, כל כלב מגיב בצורה שונה לכל סיטואציה. ישנם כאלו שעבורם מעבר הדירה קל ולא מרגש כל כך, אך מנגד יש כלבים שעבורם מדובר באירוע טראומתי ומלחיץ שיכול גם לגרור התנהגות שונה מהרגיל כגון – נביחות, צרכים, הרס, תלות בבעלים ובכי.

על מנת להקל על המעבר עבור כלבכם יש מספר טיפים אותם ניתן ליישם :

• הכרת הבית החדש: אם הדבר אפשרי, קחו את כלבכם  לביקור בדירה החדשה טרם המעבר כדי שיוכל להריח ולהכיר את המקום. מומלץ לעשות זאת בשבוע לפני וכמה פעמים שאפשר עד המעבר עצמו. בזמן הביקור פנקו את הכלב במזון/חטיף שהוא אוהב כך שיקבל רושם חיובי שיקושר למקום.


• הכרת הסביבה: היכרות החשובה לא פחות מהבית החדש. טיילו עם הכלב כמה שיותר בסביבת הבית החדש על מנת שיכיר מראש את הטריטוריה. טיילו לאט וברוגע על מנת לתת לכלבכם להריח כמה שיותר מהאזור ולמצוא נקודות ספציפיות לצרכים. כך, לאחר המעבר ייתקל בריח מוכר שיעזור לו להתאקלם מהר יותר. במידה והכלב חששן, בדקו מראש מה הן הנקודות השקטות יותר באזור וכוונו את הטיול לשם.


• אריזה בנפרד: מומלץ שלא לעשות את האריזות הגדולות מול הכלב שלכם. כלבים אוהבים שיגרה ורוגע, ולכן "היעלמות" של חפצים מוכרים עלולים לעורר בהם לחץ. תוכלו לנסות להסיח את דעתו עם משחקים או קונג ממולא בפרסים טעימים.


• "פנסיון חברים": היות ויום המעבר עלול להיות מאוד קשה ולא נוח עבור הכלב, אם יש לכם אפשרות מומלץ להשאיר את הכלב אצל חברים או משפחה (כל סביבה נעימה ומוכרת בשבילו למעשה). לאחר שפרקתם והבית נקי ורגוע, הביאו אליו את כלבכם.


• מיקום, מיקום, מיקום: מקמו את מיטת הכלב במקום מרכזי בבית לאחר המעבר, וכך תחזקו את תחושת השייכות שלו למקום. מקום הרביצה של כלבים הוא הטריטוריה האישית שלו, ממנה הוא שואב ביטחון ונחת. כמו כן, נסו להרחיק את מיטתו וכלי האוכל שלו מאזור דלת הכניסה, בכדי שלא יהיה מגורה מרעשים זרים חיצוניים.

 

חשוב לזכור, גם אם כלבכם ממושמע ורגיל להסתובב ללא רצועה- אין לשחרר כלבים בסיבה חדשה ולא מוכרת. ישנם כאלו שעבורם המעבר כל כך קשה שהוא גורם להצגת התנהגויות לא רגילות. הפחד והמתח יכולים להביא את כלבכם לפתוח בריצה פתאומית וללכת לאיבוד. וגם בתוך הבית,  הם עלולים להפך למעט מסוגרים ושקטים, להיראות מפוחדים או לאבד תיאבון.
הסתובבו  איתו ברחבי הבית החדש, אפילו עם רצועה, ותוך כדי פנקו אותו בחטיפים שאוהב. ככה תעזרו להפוך את החוויה משלילית לחיובית. אם גם זה לא עוזר – תנו לו קצת שקט ומרחב. יכול להיות שהוא פשוט צריך קצת זמן לעצמו. ולגבי טיולי חוץ מומלץ תמיד לוודא שפרטי השבב נכונים, ולהוסיף תג שם עם טלפון, ליתר ביטחון.

 

לפרטים נוספים או לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות אלינו, מרכז וטרינרי רמת-השרון והרצליה

 

03-5403368