יוצאים לטיול עם הכלב
03-5403368

מידע

כתבות

יוצאים לטיול עם הכלב

מאת: דר. נרי דורון - וטרינר

אחת ההנאות הגדולות שלנו ליציאה משגרת היום יום הלחוצה היא היציאה לטיול בחיק הטבע. כאשר יוצאים לטיול משפחתי גם בני המשפחה הכלביים אוהבים מאד להצטרף!



עבור הכלב היציאה לטיול מהווה שבירת שגרה נהדרת, הזדמנות לחוות מראות וריחות חדשים וכמובן הזדמנות לחלץ איברים, להפעיל שרירים שלא הופעלו זמן רב ולחזור לכושר. היציאה עבור הכלב טובה לו הן במישור הגופני והן במישור הנפשי. מעבר לכל הנ"ל, היציאה המשותפת לטיול מחזקת את הקשר בינינו לבין כלבנו!

כאשר הכלב יוצא איתנו לטיול אין צורך למצוא עבורו פנסיון. למרות שניתן היום למצוא פנסיונים מצוינים, במקרים רבים עבור הכלב השהייה בפנסיון כרוכה בסטרס לא קטן. בנוסף השהות בחברת כלבים רבים מגדילה את הסיכון להידבקות במחלת "שעלת המכלאות", טפילי מעיים, פרעושים ועוד. ההימנעות מפנסיון מהווה גם חיסכון כלכלי לא קטן! אם בכל זאת החלטתם לקחת את כלבכם לפנסיון חשוב לתת לכלב לפחות שבוע לפני ההליכה לפנסיון חיסון כנגד מחלת השעלת וכן לתת לו טיפול מונע כנגד פרעושים וקרציות.

 

לפני היציאה לטיול יש לוודא שבמקומות בהם תישנו מקבלים כלבים. ישנם היום צימרים רבים ואפילו מלונות שמאפשרים להביא כלבים לחופשה. בחלק מהמקומות יסכימו לקבל רק כלבים שמורגלים בשהות בכלוב טיסה (סיבה נוספת להרגיל כלבים להשתמש בכלוב טיסה). במידה ולא ניתן לקחת את הכלב לאחד מיעדי הטיול יש למצוא סידור לכלב לזמן זה – אסור להשאיר כלב סגור ברכב ללא השגחה אפילו לדקות ספורות!!! גם לגבי הטיול בטבע יש לבדוק לפני הטיול – לחלק מהשמורות וחופי הרחצה לא ניתן להכניס כלבים. ניתן לבדוק עם רשות הטבע והגנים היכן ניתן לטייל עם כלב בטלפון 02-5006244/5473

 

מה צריך לקחת: ראשית יש להצטייד בכמות מספיקה של מים טריים ונקיים (אין להסתמך על מים בברכות ונחלים בדרך) וכן בכלי נקי לתוכו ניתן למזוג את המים. מומלץ להצטייד גם בצידנית בה ניתן לשמור על המים בטמפרטורה צוננת. מומלץ להצטייד גם בציוד חבישה בסיסי למקרה של פציעה. חשוב גם להצטייד בשם ומספר טלפון של וטרינר/ים באזור הטיול למקרה חירום. יש להצטייד בשקיות לאיסוף הצרכים במהלך הטיול. בחלק מחנויות חיות המחמד ובאתרי אינטרנט בחו"ל ניתן לרכוש מעין "חגורות/רתמות בטיחות" לכלבים, המתחברים לאבזמי החגורות ברכב. ההתקן מונע מהכלב להסתובב ברכב בחופשיות ומגן על הכלב ועל יתר הנוסעים במקרה של תאונה או בלימה פתאומית.

 

אם הכלב אינו מורגל בפעילות גופנית רבה ומתוכנן מסלול הליכה ארוך, יש להרגיל אותו בצורה הדרגתית להליכות ממושכות יותר מספר שבועות לפני הטיול המתוכנן. כלב שאינו בכושר עלול להתעייף מהר, לסבול מכיווצי שרירים ולעכב את המטיילים.

 

יש להקפיד על שתייה מרובה במהלך הטיול. יש לקחת בחשבון את טמפרטורת הסביבה את אחוזי הלחות – ככל שהנ"ל עולים הכלב עלול להתייבש או ללקות בעקת חום מהר יותר. להיזהר במיוחד עם כלבים פחוסי אף (דוגמת הבולדוג) וכן כלבים עם בעיות לב או בעיות נשימה אחרות – אלו נמצאים בסיכון גבוה להתחממות יתר אפילו במאמצים קלים יחסית. אחת הבעיות הנפוצות בטיולים בתקופות החמות הינה כוויות בכפות הרגליים של הכלב.

 

צריך לזכור שהכלב צועד ללא נעליים וכאשר טמפרטורת הקרקע עולה כפות הרגליים עלולות להישרף. להיזהר במיוחד לאחר שהכלב הרטיב את כפות הרגליים במים ומשם המשיך לצעוד על קרקע לוהטת. בטיולים בצפון הארץ וגם במדבר יש לזכור שבלילה הטמפרטורות נמוכות מאד וצריך להגן (בייחוד על הכלבים הקטנטנים) מפני הקור ולדאוג למחסה מתאים. מקורות מים – להשתדל ולמנוע מהכלב לשתות ממקורות מים בטיול מכיוון שאי אפשר לדעת האם המים נקיים.

 

מקורות מים רבים נגועים באמבות שיכולות להביא לשלשולים קשים בהמשך. במידה והכלב נכנס לתוך המים יש לבדוק קודם את עומק המים (אלא אם כן ידוע לכם שכלבכם יודע לשחות). ליד מקורות מים מזוהמים או ליד צוקים מומלץ ללכת עם הכלב קשור ברצועה למניעת תאונות. לטובת הכלב ולטובת חיות הבר יש למנוע (ככל הניתן) מגע בין הכלב לחיות בר. לזכור שמפגש עם חיות בר (תנים, חזירי בר, נחשים עכבישים ועוד) עלול להסתיים בפציעות מסכנות חיים לכלב וסטרס גדול לחיות הבר.

 

בטיול באזורים בהם יש סבירות גבוהה למפגש עם בעלי חיים אחרים מומלץ להחזיק את הכלב קשור ברצועה.מכיוון שתמיד קיימת סכנת הידבקות בכלבת יש לדאוג שחיסון הכלבת של כלבכם בתוקף.

 

לסיכום, הטיול עם הכלב  הוא חוויה מהנה ומעשירה לכל הנוגעים בדבר כל עוד נשמור על כללי התנהגות בסיסיים. טיול נעים!