מאת: ד"ר דורון נרי - וטרינר
הגיע החופש הגדול ורובנו מתכוננים לטיולים בארץ ובחול. אך מה עושים עם החיה האהובה שנשארת בבית מאחור?
יש מספר אופציות ועלינו לבחור את המתאימה ביותר לנו ולבעל החיים שלנו.
וטרינר רמת השרון
וטרינר הרצליה
הדרך הנוחה והמומלצת ביותר היא להשאיר את הכלב בבית עם מישהו שאנו מכירים וסומכים עליו שישמור עליו בצורה הטובה ביותר, זוהי הסביבה שהכלב רגיל אליה והכי פחות טראומטית כאשר אנו משאירים אותו מאחור- פחות זעזוע יותר טוב.
אם אין באפשרותנו למצוא מישהו שישמש בייביסיטר לתקופה זו אפשר לפנות לפנסיונים אשר שומרים על חיות אם זה בכלובים/מכלאות, בבתים פרטיים, כלביות וכדומה, וגם כאן ישנן מספר אופציות:
פנסיון רגיל –מקום גדול לרוב עם מספר אנשי צוות שמטרתו לשמור על מספר גדול של חיות.
לרוב הם מוחזקים בכלובים/מכלאות בשעות מסוימות ויוצאים לטיולים או להסתובב בחוץ בשעות אחרות.
פנסיון ביתי-אדם פרטי ששומר בביתו על הכלב/חתול ללא החזקה בכלובים.
לרוב פנסיון ביתי הוא האופציה המועדפת מכיוון שאין הרבה כלבים שמוחזקים ביחד והיחס הוא הרבה יותר אישי.
ישנם מספר פנסיונים בארץ אשר אפשר למצוא דרך האינטרנט, העיתון ודפי זהב אך כדאי תמיד להסתמך על המלצות של אנשים הקרובים אלינו כמו הווטרינר האישי שלנו או חברים ולא על סמך מודעה בעיתון או באינטרנט.
וטרינר רמת השרון
וטרינר הרצליה
כשמתכננים להשאיר את הכלב בפנסיון (במיוחד אם זהו פנסיון רגיל אשר שוהים בו מספר רב של כלבים), יש מספר דברים שחשוב לברר לפני:
1) מומלץ מאוד להגיע לפנסיון לביקור מקדים ולהתרשם מהמקום: מהצוות שמטפל בכלב, מהמכלאות שבהם הכלבים שוהים (חשוב לבחון כלבים שכבר מתארחים בפנסיון ולהתרשם ממצבם), איפה הם מסתובבים שם, האם הם משוחררים, האם יש השגחה צמודה כל הזמן, מהו סדר היום של הכלבים, האם יש גישה קבועה למים וכן מה הן הדרישות של פנסיון לקבלת כלב לחופשה שכן פנסיון שלא מבקש לראות אישור על חיסונים מעורר דאגה לגבי טיבו...
2) כלב שמעולם לא היה בעבר בפנסיון, או ללא השגחת בעליו, כדאי להשאיר בפנסיון לבד לשעה ולבדוק את תגובתו, שכן יש כלבים שיכולים לקבל טראומה שעלולה להשפיע להם גם על מצבם בריאותם. כמו כן להשאירו לשעה ואז לחזור לקחת אותו יכול לעזור לכלב להבין שלא משאירים אותו מאחור לנצח...
3) יש לוודא האם למקום יש השגחה צמודה של וטרינר, האם המקום נמצא בסמוך למרפאה וטרינרית, או במקרה הצורך אם יוכלו לפנות לווטרינר הקבוע שלכם שמטפל בכלב ומעודכן במצבו הרפואי..( אם יש צורך יש לעדכן את הצוות שעובד במקום האם הכלב צריך טיפול רפואי או תרופתי קבוע ולוודא שהוא אכן יבוצע).
4) אם הכלב שלך לא מסתדר עם כלבים אחרים יש לוודא שהוא יופרד מכלבים אחרים ולא יהיה שום סיכוי למגע עם כלבים אחרים ובכלל במצב כזה עדיף למצוא פנסיון ביתי.
5) אם זוהי נקבה שלא עוקרה והיא בתקופת ייחום חשוב מאוד לעדכן את הצוות במצבה ולוודא שלא יהיה שום סיכוי למגע עם כלב זכר למניעת זיווג לא רצוי.
כאשר החלטנו על פנסיון שמתאים לנו ולכלבנו האהוב רצוי:
* לחסן אותו בחיסון שעלת המכלאות, חיסון שהכלב מקבל דרך טיפות אף ( מחלה שמועברת ע"י כלבים אחרים שנגועים במחלה הגורמת לדלקת בקנה הנשימה ומתאפיינת בחום ובשיעולים מציקים, והיא מטופלת ע"י אנטיביוטיקה, לרוב הם נדבקים בזמן שהייה בפנסיון כשהם באים במגע עם כלבים אחרים) ובכלל יש לדאוג שהכלב קיבל את כל החיסונים השנתיים (משושה, כלבת ותולעת הפארק) כדאי להיות בטוחים מכל הכיוונים.
* יש לבצע טיפול מניעה של פרעושים וקרציות.
*כדאי תמיד לשים על הקולר של הכלב שם ומספר טלפון עדכני שלנו.
*בעת החופשה אפשר להתקשר ולהתעדכן במצבו ולוודא שהכל בסדר.
לאחר החופשה בפנסיון כדאי לבקר את הווטרינר לבדיקה חוזרת לוודא שהכל תקין ליתר בטחון.
באופן כללי חתולים הם חיה מועדת לסטרס בעניינים אלו של אובדן טריטוריה ולכן עדיף להשאיר אותם בבית עם בייביסיטר, גם אם זה מישהו שיבוא למספר שעות וייתן לו אוכל ומים, יחליף את החול ויעניק לו תשומת לב, וזאת משום שרוב החתולים רגילים לטריטוריה שלהם ומאוד קשה להם להתרגל למקום זר במיוחד ללא הבעלים.
לאחר כל הסידורים הנאותים והטיפול המונע מראש אנו יכולים לנסוע בלב שקט (אך מעט דואג) לחופשה, ולקוות שהחיה האהובה שלנו תהנה אף היא בחופשתה, גם הם צריכים לפעמים שקט מאיתנו.
וטרינר רמת השרון
וטרינר הרצליה
ראשון - חמישי בוקר 11:00 - 9:00
ראשון - חמישי אחה"צ 20:00 - 16:00
שישי וערבי חג 13:00 - 9:00
רח' יעקב כהן 21
רמת השרון