מאת: דר. דורון נרי - רופא וטרינר
כלבים שומעים פי 5 יותר מאנשים. הם שומעים תדרים שגבוהים פי 2 יותר מאיתנו ולכן הם מאוד רגישים לרעשים בפורים. הרעשים מגיעים מקפצונים, פיקות, נפצים וזיקוקין - כל אלה רעשים שהכלב לא רגיל אליהם בטבע וביום יום.
הרגישות שלהם גורמת ללחץ פיזי ונפשי שפוגע מאוד בחברינו על ארבע. חלקם הגדול ינסה בכל דרך להתרחק ממקור הרעש, ועקב כך בפורים הרבה כלבים בורחים, נעלמים או נדרסים. בנוסף הרעשים עלולים לגרום גם למועקה נפשית גדולה.
איך נדע שכלבנו רגיש לרעשים
הכלב ימשוך ברצועה לכיוון הבית או ינסה לברוח ולהשתחרר מהרצועה. בבית הכלב יחפש מקום שקט – מתחת לשולחן, בתוך הארונות, בחדר הפנימי של הבית בממ"ד, אמבטיה וכו'. הכלב עושה זאת כדי לחפש מחבוא, בדומה לטבע ששם הוא מחפש מסתור בזמן ברקים ורעמים. הכלב עלול ליילל או לנבוח בלי סוף וזנבו יהיה נמוך או בין רגליו.
לעיתים יש הלחתה או ריור מוגזם. הכלב לעיתים מחפש תמיכה אצלנו על ידי התכרבלות קרובה אלינו והסתכלות דחופה לכיוונינו. לעיתים, הכלב יעשה את צרכיו מתוך פחד, אוזניו תהיינה משוכות לאחור או כלפי מטה. לעיתים הכלב חופר עם רגליו ברצפה או ליד הדלת בניסיון "לחפור" מנהרה ואף עלול לנסות לקפוץ מהמרפסת.
מה אפשר לעשות
כלבים רגישים מומלץ שיישארו בפורים כמה שיותר בבית, יצאו לטיולים קצרים עם רצועה וקרוב לבית.
הוא מטשטש / מרדים את הכלב ואז הכלב פחות מתרגש מאותם רעשים.
האופציה השנייה היא כדור ממשפחת כדורי alprazolam שמשפר את ההרגשה הטובה של הכלב.
הכדורים האלה דורשים מרשם של וטרינר, דורשים בדיקה גופנית ובהרבה מקרים גם בדיקות דם.
לסיום, לא פעם בפורים אנחנו רואים במרפאתנו עליה תלולה בכמות הכלבים המגיעים למרפאתנו כשהם סובלים ממחלות של מערכת העיכול. הכלב מסתובב בינות לחוגגים וכל אחד מרגיש צורך לצ'פר את ה"מסכן הקטן". במיוחד באוזני המן. הכלבים אינם מורגלים בשינוי מזוני כל כך מהיר דבר העלול להתבטא בשלשולים והקאות. לכן המנעו ממתן אוכל לא שגרתי לכלבכם.
ראשון - חמישי בוקר 11:00 - 9:00
ראשון - חמישי אחה"צ 20:00 - 16:00
שישי וערבי חג 13:00 - 9:00
רח' יעקב כהן 21
רמת השרון