הכלב יוצא לחופש - טיפים לבחירת פנסיון
03-5403368

מידע

כתבות

הכלב יוצא לחופש - טיפים לבחירת פנסיון

היום הגדול מתקרב- אתם טסים לחופש! אך בין כל הסידורים, הקניות, לוודא שלכולם יש דרכונים וביטוח, ישנה שאלה חשובה ולא פשוטה – מי ישמור לנו על הכלב? בכתבה זו אנו נתמקד בכל מה שצריך לדעת לפני שבוחרים פנסיון, מה הכי חשוב לבדוק, ואיך בוחרים בפנסיון המתאים ביותר  עבור הכלב שלכם.

 

מאת קריסטין סלובידקר, אסיסטנטית במרכז הווטרינרי רמת השרון

 

בארצנו הקטנטונת, ישנו מספר הולך וגודל של פנסיונים וספקי שירות המציעים פתרונות מגוונים לשמירה על כלבינו כשאנו בחופשה:

• פנסיון כלובים -  בו כל כלב שוהה בתא משלו, או לעיתים עם כלב נוסף, ומופרד משאר הכלבים. בפנסיונים מסוג זה בדרך כלל ההפרדה תהיה תקפה גם בשעות הטיולים והאכלה. אופציה זו מתאימה בעיקר לבעלי כלבים אגרסיביים או כאלו המציגים איזושהי בעיה בחברת כלבים/ מצבים שונים (כדוגמת יחום וכדומה). על-ידי שמירתו בהפרדה ופיקוח, אנו ממזערים דאגות ומספקים לכלבינו רמת בטיחות פיזית גבוה יותר. כאמור, במידה וכלבכם מסוגל להסתדר עם כלבים אחרים, ניתן יהיה לצוות אותו לכלב נוסף בזמן שהייתו, בכדי שינעימו זה לזה את הזמן.


• פנסיון פרטי עם כלבים נוספים – אלו הם פנסיונים בהם מחזיקים מספר כלבים במקביל, ללא כלובים או הפרדה. מקומות אלו יכולים להתקיים בבתים פרטיים, חוות, או כל מקום מיועד לכך, ומציעים חווית שהייה משותפת. פתון זה כמובן מתאים לכלבים בעלי מזג נוח וחברותיים לאחרים.


• פנסיון ביתי פרטי -  אירוח אישי לכלבכם בביתו של בעל הפנסיון. במקומות כאלו לרוב יחזיקו במספר מצומצם של כלבים (אחד עד שלושה במקביל) ולעיתים לא יותר מכלב אחד בכל פעם (חשוב לציין כי מדיניות זו משתנה ממקום למקום ויש לברר זאת מראש). פתרון זה אידאלי לבעלי כלבים אשר מחפשים יחס אישי ופרטני יותר. כמו כן, זהו יתרון גדול למקרים בהם כלבינו דורש דיאטה מסוימת, טיפול תרופתי או השגחה אישית מסיבה כזו או אחרת.

 

אז החלטתם על סוג הפנסיון. מה חשוב לבדוק עכשיו?

 

שאלות או לא להיות - הכינו מבעוד מועד רשימת שאלות שתרצו לשאול את בעלי הפנסיון. קחו את הזמן הזה, ואל תדלגו של שלב חשוב זה בשל אילוצי לו"ז – רק כך תדעו בוודאות כי אתם בוחרים את הטוב ביותר עבור הכלב שלכם.
לעיתים אנו נגלה כי יש הבדל של שמים וארץ בין המוצג בפרסום הפנסיון לבין המציאות, לכן - אל תתביישו! הגיעו למקום ובדקו אותו במו עיניכם. לאחר מכן, הקפידו לשאול את כל השאלות החשובות:


- האם כל הכלבים בפנסיון מחוסנים? האם בעלי הפנסיון מחייבים בחיסון נגד שעלת המכלאות ?


- מי מוציא אותם לטיול וכמה פעמים ביום? מה הלו"ז היומי?


- מי הווטרינר המטפל ומה קורה בעת פינוי חירום? האם ניתן להפנות לווטרינר האישי שלכם?


- האם הפנסיון בטוח ונקי? (טיפ קטן – טיילו במקום והעריכו גם את מצבן של קערות המזון והמים)

 


אישור רופא - בקרו אצל הווטרינר המטפל של כלבכם לפני כניסתו לפנסיון לבדיקה כללית. כך נבדוק שכלבינו מרגיש טוב, נדע מה מצב החיסונים שלו ונוודא שאינו בסכנה בריאותית עם כניסתו לפנסיון. מומלץ בחום לוודא שכל החיסונים של כלבינו, ובייחוד החיסון כנגד שעלת המכלאות וטיפול נגד פרעושים וקרציות, מעודכנים ומסודרים בשבועיים שלפני כניסתם לפנסיון.


בדיקת אוכל -  מומלץ תמיד לבדוק באיזה מזון הפנסיון מאכיל כדי לוודא שהוא מתאים גם לכלב שלנו. למעשה, עדיף שתביאו עם כלבכם את המזון שלו (בייחוד אם מדובר באוכל רפואי) על מנת למנוע בעיות עיכול, השמנה, אכילה לא סדירה  או אפילו חוסר תיאבון 

 

צעצועי ביטחון - אם כלבכם קשור במיוחד לצעצוע, שמיכה או כל חפץ ספציפי אחר מהבית, כדאי לבדוק אם ניתן להביא גם אותו, בכדי להקל את הכלב בזמן שהייתו בפנסיון.


כתובת למקרי חירום -  בקשו מבעלי הפנסיון לשמור את המספר של הוטרינר המטפל שלכם, שמכיר את העבר הרפואי של הכלב ויהיה הכתובת הראשונה לייעוץ במקרה הצורך. זכרו – פנסיון אשר אינו מתעניין בעבר רפואי / מחלות כרוניות, תוקף חיסונים וטיפול תרופתי שוטף אינו מראה רצינות ואחריות, וייתכן שאינו המקום הנכון להשאיר בו את כלבכם האהוב.


אחרי שעשיתם סקר שוק, מחקר רקע רציני ומעמיק ובחרתם את המקום הנכון והמתאים ביותר לכלב היקר שלכם – אתם יכולים לארוז בנחת וליהנות מהחופשה. אך אל תשכחו- רגע הפרידה יהיה קשה ועצוב לכלב, לכן נסו (עם כל הקושי שבעניין) לקצר את הפרידה כמה שניתן.

 

אומנם בהתחלה יהיה לכלבכם מעט קשה, אך ברוב המקרים כלבינו מהר מאוד יחלו לרחרח מסביב, לשחק ולהמשיך את יומם כרגיל.

 

חופשה נעימה!

 


לפרטים נוספים, אנא צרו קשר אתנו במרכז הווטרינרי רמת-השרון והרצליה

 

03-5403368