הכלב או החתול אכל לכם את הקנאביס? הנה מה שחשוב לדעת
03-5403368

מידע

כתבות

הכלב או החתול אכל לכם את הקנאביס? הנה מה שחשוב לדעת

מאת: ד"ר דורון נרי, וטרינר ושני זדונאיסקי, אסיסטנטית



מריחואנה, Weed או בכל שם אחר שתבחרו לקרוא לזה, זהו סם המופק מצמח הקנאביס. בצמח ישנם שני רכיבים פעילים מרכזיים ממשפחת הקנבינואידים: THC, חומר פסיכו-אקטיבי היכול להשפיע על תהליכים שונים במוח, לדוגמא: שיכוך כאבים, קליטה של מראות וצלילים, תיאבון, לחץ וכדומה. הרכיב השני הוא CBD, שאין בו השפעה פסיכו-אקטיבית ואף נראה, על-פי מחקרים, כי ניתן להשתמש בו כחומר אנטי-פסיכוטי (להרגעת חרדות ומצבים פסיכוטיים שונים).


אצל חיות כמו אצל בני אדם, לקנאביס יכולות להיות השפעות חיוביות ושליליות. אמנם עוד לא נערכו מחקרים רבים בנושא, אך ברחבי העולם מרפאות וטרינריות רבות אימצו את הקנאביס כתרופה או מזור רלוונטי למקרים מסוימים. כיום בתחום הווטרינריה קיימים מספר מוצרים, המכוונים בעיקר לכלבים, מבוססי קנאביס. רובם מיועדים לשמירה על בריאות נוירולוגית, הרגעה, והקלה במקרים של מפרקים מחוברים. יחד עם זאת, לצד ההשפעות החיוביות שיש לצמח זה להציע, בצורתו הגולמית ובאכילה ישירה, ישנו סיכון להרעלה.


הרעלת קנאביס יכולה להשפיע על בעלי החיים במספר דרכים, תלוי בכמות שנצרכה. במקרים "קלים" רוב בעלי החיים מתאוששים תוך שעות ספורות לאחר מתן טיפול, אך הרעלות קשות יותר יכולות להיות קטלניות. הסימפטומים הנפוצים אצל כלבים וחתולים שהורעלו הם:
- חרדה (התנשפויות כבדות, חוסר שקט, עצבנות וכדומה)
- עייפות עמוקה וכבדה (יכול להגיע אפילו לאובדן הכרה)
- חוסר שיווי משקל
- איבוד שליטה על שלפוחית השתן
- תגובות קיצוניות לרעשים, ריחות.


חל איסור מוחלט על חשיפת בעלי חיים לקנאביס במכוון, ללא אישור ופיקוח וטרינרי. עישון פאסיבי, או אכילה של הסם עלולה לגרום לפגיעה עצמית קשה (עקב חוסר בקואורדינציה/ שיווי משקל) ואפילו התייבשות עקב חוסר יכולת לצרוך מים.
במקרה ועולה החשד שבעל החיים שלכם צרך קנאביס, קודם כל שמרו במקום בטוח וודאו שאינו יכול לפגוע בעצמו. הקפידו שהוא שותה מים והביאו אותו בהקדם האפשרי לבדיקה וטרינרית.


איך מטפלים?
בתוך שעתיים מרגע החשיפה, הווטרינר יוכל לגרום להקאה, ובכך להוציא את הרעל עוד לפני שהספיק להיספג במערכות הגוף. בנוסף, ייתכן שישתמש בפחם פעיל בכדי לספוח את כל הרעלים שנספגו ולהוציא אותם יחד עם הצואה.
במקרים קשים יותר ייתכן שגם יידרש אשפוז בכדי לדאוג למאזן הנוזלים של הכלב ושמירה על חום גופו, וכמו כן להגן על הקיבה והושט מפני הקאות. 


מה הכי חשוב לזכור?
אל תתביישו. בעלים רבים, מתוך חשש ובושה, מספקים רק את הסימפטומים אך נמנעים מלהגיד לווטרינר שהיה ברשותם קנאביס שבעל החיים הגיע אליו. בפועל, לעשות זאת מעמיד את החיה בסיכון גבוה יותר, כיוון שזה מאריך את תהליך האבחון ומבזבז זמן יקר.
יש לזכור שאנו, הווטרינרים ועובדי המרפאות, לא שוטרים או שופטים, והחשיבות הגבוהה ביותר בעיננו היא טובת בעלי החיים. לכן במקרים כאלו אנו מבקשים מכם כנות ופתיחות בכדי שנוכל להעניק לחיות המחמד שלכם את הטיפול הנכון והמתאים ביותר, בכדי שיחזרו לעצמם במהרה.

 

כדאי לדעת
במרפאתנו אנחנו משתמשים בקנאביס רפואי לשימוש להפחתת כאבים בכלבים וחתולים.

 

לשאלות ופרטים נוספים, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר במרכז וטרינרי רמת-השרון והרצליה
03-5403368